Selle avalduse edastas infoagentuuridele Iisraeli valitsuskabineti pressiteenistus, teatab infoagentuur RIA Novosti.

Uus juudiriigi valitsus moodustatakse homme toimuvate parlamendivalimiste tulemuste põhjal. Peamised kandidaadid peaministritoolile on parempoolse erakonna Likud liider Benjamin „Bibi“ Netanyahu ja praeguse võimupartei uus esimees Tzipora Livni.

Praegune välisminister Livni on rääkinud kogu valimiskampaania ajal meelekindlusest vastu seista Iraani tuumaambitsioonidele, kuid naispoliitik on hoidunud otsesest jõuga ähvardamisest.

Peaminister rõhutas, et Iisrael ei kannata tuumarelvaga Iraani. Lisades, et selles küsimuses pole Iisraelil valitsust ega opositsiooni – Iisraeli positsioon ei muutu ühegi valitsusvahetusega, teatab Olmerti pressiteenistus.

Iisrael peab Iraani tuumaambitsioone koos islamiriigi käsutuses olevate rakettidega ja tema juhtide vaenuliku retoorikaga peamiseks ohuks juudiriigi julgeolekule ja eksistentsile.

Iisraeli liidrid pole kunagi välistanud võimalust korraldada kollektiivsete pingutuste asemel iseseisvat sõjalist operatsiooni nagu 1981. aastal, mil üle piiri tunginud sõjalennukid hävitasid operatsiooni Opera käigus Iraagi tuumareaktori Osirak.