“Sõjalennukid lendavad lakkamatult madalal pea kohal,” ütles ajakirjanik Samia Nakhoul. “Kuulda on ägedat õhutõrjetuld.”

Plahvatused kõmatasid linna lõunaservas, muutudes pühapäeva pärastlõunal eriti ägedaks. Bagdadist lõunas paiknevad väidetavalt Iraagi vabariikliku kaardiväe üksused, kes on valmis linna pealetungi eest kaitsma. USA president George W. Bush teatas laupäeval, et Ühendriikide juhitavad väed on Iraagi pealinnast vähem kui 80 km kaugusel.

Iraagi ametnike teatel sai pühapäeval õhurünnakutes Bagdadi lõunsosas asuvale Zafraniya tööstuspiirkonnale surma kuus ja viga viis tsiviilisikut. Sündmuspaigale viidud Reutersi ajakirjanikud nägid haiglas lebavaid haavtuid.

Linna lõuna- ja idaosas on õhk must Bagdadi ümbritsevate naftakraavide suitsust, mis on mõeldud häirima Ühendriikide ja Briti õhurünnakuid. Korduvate rünnakute tõttu telefonikeskjaamadele on side Bagdadis tugevalt häiritud.

Washingtonist teatati, et öiste õhurünnakute sihtmärkideks olid Fedayeenide sõjaväestatud üksuste treeningkompleks Bagdadi idaosas, üks presidendipalee, luurekompleks ja õhutõrjepatarei.

Reutersi teleajakirjanikud ütlesid, et Bagdadi rünnakud olid ilmselt sihitud presidendipalee territooriumil asuva kompleksi pihta, mis on president Saddam Husseini mõjuvõimsa poja Qusay käsutuses. Kompleks on sõja varasematel päevadel saanud juba mitu raketitabamust.

Iraak teatas reedeses rünnakus Bagdadi rahvarohkele turule sai surma 62 ja vigastada 49 inimest. Iraagi väitel tabas turgu USA rakett. Ühendriigid on lubanud asja uurida.

Õhurünnakuid tehti pühapäeval ka Põhja-Iraagi naftalinnale Kirkukile. Öösel kärgatasid plahvatused Põhja-Iraagis Mosulis ja Lõuna-Iraagis Basras.