Viimastel päevadel on Peking, Hebei, Shandong, Henan ja Jiangxi kannatanud väga tõsise õhureostuse käes ja Pekingit on šokeerinud senitägematult tihe sudu. Paljud elanikud on aknad ja uksed kinni pannud, et reostunud õhu hingamist vältida. Hiina valitsus palub samuti elanikel kodus püsida ja välja minnes maske kanda.

Nüüd kirjutab People's Daily Online, et möödunud aastal kuulutas maailma tervishoiuorganisatsioon (WHO) maailma kõige puhtama õhuga riikideks Eesti, Mauritiuse ja Kanada. „Statistika järgi on neis riikides õhk hea tänu madalale asustustihedusele, headele kliimatingimustele ja rangele kontrollile õhureostuse üle,“ kirjutab portaali ajakirjanik.

Hiina ajakirjanik märgib, et esikolmiku tipus on Eesti. Meie tutvustuseks öeldakse, et Eesti, pealinnaga Tallinn, asub Läänemere idakaldal. Kirjeldatakse, kuidas meie riigist 47 protsenti katab mets, meil on mitmed „fantastilised“ lahed, väinad, saared, järved ja rabad. „Väljapaistva õhukvaliteedi tõttu meelitab Eesti paljusid terviseteadlikke turiste üle maailma,“ väidetakse veel.

Teisel kohal on värske õhu poolest sama statistika järgi Mauritius. India ookeanis asuv saareriik on ümbritsetud korallidega ja seal on mitmeid erinevaid maastikuvorme. Mööda rannikut jooksemad kitsad tasandikuribad. Saare keskel on aga platoomäed, sakilised mäeharjad ja üksikud mäetipud.

Kolmandal kohal on värske õhu tabelis Kanada, mida kirjeldatakse kui Põhja-Ameerika riiki, kus on kümme provintsi ja kolm territooriumi. Kanada asub Atlandi ookeanist Vaikse ookeanini ja põhja suunas Põhja-Jäämereni. Kauneid looduskirjeldusi miskipärast Kanada kohta välja ei tooda.

Ahvatluse suurendamiseks on iga riigi kohta leitud imeilusaid pilte, mis kahtlemata ka Eesti järele igatsema võivad panna.