Süüdistaja nõuab Rantale karistust raske väärkohtlemise ja väärkohtlemise eest. Prokuröri sõnul ründas Ranta eelmise aasta juunis hommiku poole ööd selja tagant tänaval kõndinud meest, vahendab Ilta-Sanomat.

Prokuröri teatel lõi Ranta meest rusikaga pähe. Kui mees maha kukkus, peksis Ranta kaitsetut ohvrit käte ja jalgadega pähe ja ülakehasse. Seetõttu leiab süüdistaja, et tegu pandi toime toorel ja julmal viisil.

Prokurör nõuab Rantale karistust ka selle eest, et ta lõi ohvrit kaitsnud naist rindkeresse.

„Kui nii läks, siis on see nii. Kõrvalt lõin rusikaga näkku. Lööke oli mitu ja ka päris maasolijat lõin. Eitan teo kirjeldusest ainult jalaga peksmist,“ ütles Ranta kohtus.

Ranta vastas süüdistusele ise, käed rinnal vaheliti. Tal olid seljas odinlaste sümboolikaga rõivad. Ka publiku hulgas oli näha odinlasi.

Kui kohtunik küsis, kas Ranta peab end süüdlaseks raskes väärkohtlemises või väärkohtlemises, vastas süüdistatav: väärkohtlemises.

Ranta tunnistas õigustatuks ka ohvri kahjutasunõuded valu, kannatuste ja püsiva kosmeetilise kahju eest, mis tekkis selle tõttu, et ohvri lõualuud tuli opereerida.

Naisele kallale tungimist Ranta aga eitas.

„Eitan, et teda lõin. Seal oli ju kohutav segadus ja palju inimesi. Ma ei tahtnud kellegi teise kui X-i kallal vägivalda tarvitada,“ ütles Ranta.

Ranta jõudis sündmuspaigalt lahkuda enne politsei saabumist, aga patrull pidas ta samal ööl sündmuskoha lähedal kinni.