56-aastasel erakonna Sinine Tulevik juhtpoliitikul õnnestus rünnakut vältida, põigates ründaja eest kõrvale, kuid vigastada sai välisministri turvatöötaja, kes võttis löögi enda peale, vahendab uudisteportaal Iltalehti.

Odini sõdalastega sarnases riietuses ründaja väänati turvatöötajate poolt maha ja võeti politsei poolt ka vahi alla. Teda kahtlustatakse võimuesindajale vägivaldselt vastu hakkamises, ent meedia teatel ei saa välistada, et hiljem järgneb kahtlustus ka katses rünnata ministrit.

Soini viibis täna pärastlõunal Vantaa taluturul, sest seal leidis aset erakonna Sinine Tulevik valimisüritus. Sinine Tulevik asutati tunamullu suvel välisministri enda eestvedamisel pärast lahkulöömist Põlissoomlastest, mille etteotsa tõusis toona eurovastane Jussi Halla-aho.

Sinise Tuleviku parlamendirühma esimees Simon Elo ütles sündmuskohal vahejuhtumist kuuldes, et see näitab ilmekalt, kuhu jõuab välja vihakõne: „vihkamise ja vägivallani“.

14. aprillil toimuvatel valimistel Soini ise ei kandideeri.

Odini sõdalaste esindaja ütles õhtupoolikul, et välisministrit rünnata püüdnud mees ei kuulu nende ridadesse, vaid kandis lihtsalt neile omast riietust, mis on poodides vabalt kättesaadav.