Infoportaali Novõi Region on selle nädala algul avatud näituse organisaatoriteks ühiskondlik liikumine Dozor (Valve) ja erakond Rodina (Sünnimaa). Näituse stendidel on erinevad fotod, milledel on kujutatud Bandera võitlejate väidetavaid kuritegusid.

Vabaõhuekspositsioon on püstitatud kirjanik Maksim Gorki- nimelise raamatukogu juurde ja kannab nime „UPA - Ukraina häbi ja tragöödia".

Näituse asukoht pole valitud juhuslikult, kuna samas raamatukoguhoones kavandati avada Ukraina julgeolekuameti (SBU) kureeritud vastupidise sisuga - UPA tegevust ülistav -näitus.  

Üks ürituse organiseerijatest rääkis, et raamatukogu juurde tulid ka rahvuslased (националисты - toim.), kes käitusid „küllaltki väljakutsuvalt". Siiski õnnestus kokkupõrkeid vältida.

SBU näitus Teise maailmasõja-aegsetest Ukraina vabadusvõitlejatest avati siiski, kuid mitte raamatukogus vaid pedagoogilises ülikoolis. Selle avamisele saabusid lisaks linnaametnikele ka Moskva poolt lahkulööjateks peetava Ukraina õigeusus kiriku Kiievi patriarhaadi esindajad.

Tihti Moskva-meelsuse poolest silma paistnud Novõi Region märgib, et Ukraina riigivõim on viimasel ajal „pühendanud" palju aega ja raha UPA, selle juhtkonna ja võitlejate heroiseerimisele.

Paljudele Ukraina venelastele ja venemeelsetele ei meeldi, et Kiiev soovitab neid Nõukogude võimu vastu võidelnuid nimetada vabadusvõitlejateks.