Ajalehe Ilta-Sanomat reporter kirjeldab, et eemalt vaadates on tegu tavaliste tudengitega, kes on tulnud hertsog Richelieu mälestusmärgi juurde värsket õhku hingama. Ent pilk ühe noormehe näkku ja käsivartele räägib muud. Vigastused näos ja sidemes käsi annavad tunnistust sellest, et see poiss on käinud ka mujal kui loengutes. "Sain need reedel, kui meile kallale tuldi," ütles Igor. "See oli venemeelstete täpselt kavandatud provokatsioon. Meie suunas tulistati," jätkas ta.

Andrei aga näitab Odessa tänavatelt korjatud padrunikesti. "Korjasin need mälestuseks. Nendega meid reedel tulistati."

Üks teine noormees, samuti Andrei, on end mässinud Ukraina sinikollasesse lippu. Ka tema osales reedestes kokkupõrgetes. Andrei räägib, et oli kohal kuni Kulikovo Polje väljakul toimunud tragöödiani.

"Ütlen oma kaaslastele, et sellegipoolest polnud õigustatud ukrainameelsete poolt ametiühingute maja süütamine ja venemeelsete põletamine, ehkki venemeelsed oli enne tule avanud."

"Mina pidin päeval pealt nägema, kuidas üks mu sõber sai venemeelsete kuuli läbi surma. Pärast seda pole minu jaoks enam vahet, ise nad selle alustasid," räägib Andrei.

Samasse seltskonda kuuluv Ramiz rääkis aga, et kuuluvad kõik ühte rühmitusse. "Me kõik kulume Paremsektorisse. Seega oleme needsamad kuulsad "Ukraina fašistid", kelleks Venemaa meid peab. No vaadake nüüd meid, mismoodi Paremsektor välja näeb!" naeratab Ramiz irooniliselt.

"Ehkki Venemaal tasuks pigem otsida fašismi omast poliitikast," jätkas ta.

Kui poistelt küsida, kas nad ei karda, et pärast Odessa tapatalguid toob Venemaa oma väed Ukrainasse sisse või et nad ise on järgmised, kes tänavalahingutes langevad, vastas Ramiz rahulikult kõigi eest: "Kui Vene armee tuleb Ukrainasse, siis oleme esimesena valmis haarama relvad ja kaitsma oma maad."