Mehhiko meedia teatel oli tegu presidentide teise omavahelise kohtumisega ning see kestis vaid viis minutit, vahendab infoagentuur RIA Novosti.

Kohe kohtumise algul tegi Obama Chávezile komplimendi kui võrdles teda telediiva ja populaarse autorisaate juhi Oprah Winfreyga.

Tegu on ühe rikkaima ja mõjukaima neegritariga USAs, kellel on ainulaadne omadus võluda ja tõmmata enda poole mehi-naisi hoolimata nende usutunnistusest, rassist, rahvusest ja vanusest.

„Teie olete nagu Oprah Winfrey - kõik mida te ka ei esitleks muutub kohe menukaubaks," ütles Venezuela riigipea poole pöördunud Obama. 


Venezuela juht ütles kommentaariks kohtumisele Obamaga, et kaks presidenti kinnitasid valmisolekut kahe riigi suhetes uue etapi alustamiseks.

Chávez lisas, et on esitanud uueks saadiku kandidaadiks USAs endise välisministri Roy Chaderton Matose. Septembris 2008 saadeti USA saadik märgiks toetusavaldusena Boliiviale välja.  

„Obama lubas meievahelises vestluses mulle, et Ameerika Ühendriigid ei hakka mitte mingitel asjaoludel enam sekkuma Ladina-Ameerika riikide siseasjadesse," rääkis Chávez.

Chávez kinkis mõlema Ameerika tippkohtumisel oma USA kolleegile Uruguay kirjaniku ja publitsisti Eduardo Hughes Galeano teose „Ladina-Ameerika avatud veenid", millest sai kohe bestseller.

Raamat ilmus esmakordselt aastal 1971 ning räägib viie sajandi pikkusest Ladina-Ameerika paljaks röövimisest, algul Hispaania vallutajate, pärast Ameerika Ühendriikide poolt.

Chavez kiidab Obamat