"Ma olen kindel, et suudame hoida kinni plaanist, mille kohaselt on 2014. aasta lõpuks meie väed lahkunud ega täida seal lahingülesandeid ning afgaanid omavad nagu iraaklasedki võimet tagada ise oma riigi julgeolekut," ütles ta uudistekanalile ABC News BNS-i vahendusel.

Vabariiklastest oponendid on kritiseerinud Obamat selle eest, et ta vabandas Afganistani rahva ees seoses koraanide põletamisega Bagrami sõjaväebaasis. Presidendi hinnangul oli otsus olukorra rahustamiseks hädavajalik.

Obama sõnul vabandas ta samal põhjusel, miks seda tegi ka NATO vägesid Afganistanis juhtiv kindral John Allen. "Et päästa elusid. Ja tagamaks, et meie sõdurid, kes praegu seal viibivad, ei oleks jätkuvalt ohustatud," ütles president.

Koraanide põletusahju saatmine põhjustas Afganistanis nädal aega kestnud protestide ja vägivalla laine, mille tõttu kaotas elu umbes 40 inimest.

Muu hulgas tapeti Afganistani siseministeeriumis kaks USA sõjalist nõunikku.

NATO-l on Afganistanis praegu 130 000 sõdurit. Ühendriikidel on kavas hakata järgmise aasta keskpaigast lahingüksusi sealt järkjärgult välja tooma ning anda 2014. aasta lõpuks julgeoleku tagamine üle Afganistani vägedele.

Mõnede USA vabariiklaste hinnangul näitavad viimased sündmused vajadust aeglustada vägede lahkumise tempot.