"Täna esitame dokumendid 2012. aasta valimiste kampaania käivitamiseks," ütles president BNS-i vahendusel.

Obama selgitas, et ajal, mil tema administratsioon ja toetajad üle riigi "võitlevad saavutatud edu kaitsmise eest", tuleb alustada ka jõudude koondamist "kaua aega enne seda, kui tuleb aeg mul endal tõsiselt kampaaniaga pihta hakata".

President lisas, et tema toetajad alustavad lähipäevil uue organisatsiooni loomist üle kogu riigi.

"Ja mul on vaja teie abi, et kujundada plaan ning luua kampaania, mis ulatuks kaugemale, oleks fokusseeritum ja uuendusmeelsem kui ükski meie varasem ettevõtmine," ütles Obama.

Presidendi avalduse eel teatas kampaaniameeskond Obama kampaanialehele postitatud videopöördumises ja meilis toetajatele, et president kandideerib 2012. aastal uuesti ametisse.

Valge Maja ametiisikud teatasid nädalavahetusel, et Obama kampaaniameeskond esitab sel nädalal föderaalsele valimiskomisjonile kandideerimisdokumendid. Obama on juba alustanud ka rahakogumist kampaania finantseerimiseks.

USA meedia kirjutas eelmistel päevadel, et presidendi kampaania peastaap tuleb Obama kodulinna Chicagosse, vaid mõne kvartali kaugusele tema ajaloolise 2008. aasta valimiskampaania peakorterist. Poliituudiste veebikülje Politico kohaselt loodab Obama meeskond koguda raha 750 miljonit kuni miljard dollarit.

Tõenäoliselt asub Obama kampaaniat ka sel korral juhtima David Axelrod, kes töötas Obama valitsuse kahel esimesel aastal tema nõunikuna.

Ajaleht Chicago-Sun Times lisas, et Obamal on kavas aprillis viia läbi rahakogumiskampaaniaid ka Los Angeleses, San Franciscos ja New Yorgis.