Suurem osa täiendavast 33 miljardist dollarist (363 miljardist kroonist) läheb sõjategevuse laiendamisele Afganistanis. Obama andis eelmise aasta lõpus käsu 30 000 lisasõduri saatmiseks Afganistani, teatab Associated Press.

Armee esindajad arvavad, et 2011. aastaks taotletakse eelarvest üle 700 miljardi dollari (7,7 triljoni krooni). Täpset numbrit pole veel avalikustatud.

Administratsioon kavatseb järgmisel kuul kongressile teada anda, et kesksed sõjalised eesmärgid järgmiseks neljaks aastaks on praegu käimas olevate sõdade võitmine ja uute vältimine ning mässuliste ja terrorismi vastane võitlus.

Obama administratsiooni nelja aasta kaitsepoliitika ülevaadet esitletakse kongressile 1. veebruaril. Esmaspäeval ja teisipäeval esitleti dokumenti Pentagonis armeejuhtidele.

Nelja aasta plaan toob välja kuus peamist missioonipiirkonda ning määratleb võimekused ja eesmärgid, mida Pentagon soovib saavutada. Prioriteediks on mehitamata lennukid, mida kasutatakse Pakistanis ja Afganistanis luure- ja ründemissioonidel.

Obama taotlus saab kongressis tõenäoliselt toetuse.