"Hoolimata kõikidest nendest väljakutsetest, millega me sel uuel sajandil silmitsi seisame, pole nendelt selle kolme päeva jooksul tulnud ühtegi uut ideed. See on nagu kordussaade. Sama hästi me oleks seda võinud vaadata mustvalgest televiisorist," rääkis Obama vabariiklaste valimiskongressi kommenteerides, vahendab BNS.

Presidendi sõnul pole Romney kahjuks paljastanud "salajase kastme retsepti", mis aitaks tal töökohti luua.

"Ta ei pakkunud ka selles osas välja ainsatki uut ideed," tõdes Obama.

Presidendi hinnangul polnud rivaalil "midagi öelda" ka Afganistani sõja kohta.

"Me toome oma väed Afganistanist välja. Ja ma olen kinnitanud selle ajakava - nad on kodus 2014. aastal. Kuberner Romneyl pole mingit ajakava. Ma arvan, et ta eksib," jätkas Obama.

"Minu arvates lootsid inimesed kuulda praktilisi lahendusi probleemidele, millega me silmitsi seisame," ütles ka Obama nõunik David Axelrod, lisades, et selle asemel tuli kuulajail leppida mõne kriitilise repliigiga Obama adressil, paari ähmase minevikumõlgutuse ja tähenduseta sõnakõlksuga.

USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney kritiseeris möödunud nädalal valimiskongressil peetud kampaaniakõnes teravalt Obamat ja lubas ameeriklastele töökohti.

Erakonna presidendikandidaadiks nimetamise vastu võtnud Romney sõnul ebaõnnetusid Obamal täielikult täide viia oma lubadused taastada ameeriklaste lootus paremale tulevikule ja tuua kaasa muutusi riigivalitsemises, mida ta kuulutas presidendiks kandideerides.

"See mida riik tänapäeval vajab pole keeruline ega kuidagi raskestimõistetav. Selleks pole vaja luua valitsuse erikomisjoni, et teada saada, mida Ameerika vajab. See mida Ameerika vajab on töökohad. Palju töökohti," märkis Romney.

"Ma tean, et neli aastat tagasi tundsid paljud ameeriklased rõõmu ja erutust uue presidendi ning tema lubaduste üle. Ka mina tahtsin, et Obamat saadaks edu, sest ma tahan, et Ameerikal läheks hästi. Kuid tema lubadused viisid vaid pettumuste ja lõhenemise teeni," märkis Romney.

Reutersi viimase küsitluse kohaselt on Romney ja praeguse riigipea poolehoidjaid praktiliselt võrdselt, neid toetab vastavalt 43 ja 44 protsenti ameeriklastest. Romney edestas Obamat eelmisel neljapäeval ja reedel paari protsendipunktiga, kui ta tõusis meedia tähelepanu keskmesse Floridas toimunud vabariiklaste parteikonvendi tõttu, kus ta ametlikult presidendikandidaadiks kinnitati.

Demokraatide parteikonvent valib Obama ametlikult erakonna presidendikandidaadiks järgmisel nädalal Põhja-Carolina osariigis Charlotte'is.