Obama avaldas reedel farsikeelsete subtiitritega videoläkituse, milles kutsus kaht riiki üles lahendama pikaajalised erimeelsused. Video avaldamine oli ajastatud Nowruzi-nimeliste pidustuste ajaks, mis tõlkes tähendab uus päev. See märgib kevade saabumist ja on Iraanis oluline tähtpäev, vahendab Associated Press.

„Sellel uute alguste hooajal tahan ma siiralt pöörduda Iraani juhtide poole,” ütles Obama. „Meil on tõsiseid erimeelsusi, mis on tekkinud aja jooksul. Minu administratsioon jääb kindlaks diplomaatia juurde, mis tegeleb kõikide meie ees seisvate probleemidega ning püüdleb konstruktiivsete sidemete poole USA, Iraani ja rahvusvahelise kogukonna vahel.”

Obama andis märku soovist pidada Iraaniga otsekõnelusi Iraani tuumaprogrammi ja Iisraeli vaenamise üle. Samas hoiatas ta Teherani, et seda protsessi ei ole võimalik arendada ähvarduste õhkkonnas. USA otsib ausaid ja vastastikusel austusel põhinevaid sidemeid.

„Ka teil on valik. USA soovib, et Iraani Islamivabariik võtaks sisse oma õiglase koha maailma riikide seas,” ütles Obama. „Teil on see õigus, aga sellega kaasneb tõeline vastutus ning seda kohta ei saavutata terrori või relvade abil, pigem läbi rahumeelse tegevuse, mis näitaks Iraani rahva ja tsivilisatsiooni tõelist suurust.”