Eelmisel aastal tehti USAs 14 miljonit relvade ostmisega seotud isikute tausta kontrolli. 2008 oli see arv 12,7 miljonit ja 2007. aastal 11,2 miljonit, kirjutab ajaleht The New York Times.    

2009 novembris esitatud hinnangu kohaselt müüdi eelmise aasta jooksul laskemoona kokku 12 miljardit tükki. Tavaline aastane läbimüük on aga palju väiksem 7 kuni 10 miljardit, märgib The Washington Post.

Relvatarvikute suurenenud müük on tingitud ameeriklaste hirmust Obama kavatsuse ees karmistada USA relvaseadus, mis hakkab takistama relvade omandamist ja levikut.  

Tennesee osariigi pealinnas Nashville'is asuva relvakaupluse personal ja kunded ei varja oma ebalevat suhtumist Obamasse - Vietnami sõjas parema käe kaotanud relvakaupmehe Terry Holmesi arvates on Obama relvade vastane umbusaldus tema enda süü.  

„Inimesed kardavad ja on täiesti veendunud, et see on vaid aja küsimus, mil föderaalvalitsus tuleb ja üritab röövida meie vabaduse," rääkis Gun City USA nimelises poes töötav Holmes.

Kui Washington asetub vabade kodanike vastu, siis on relvaomanikud Homesi sõnul „valmis tegutsema" ehk kaitsma oma ameerikalikke väärtusi relvadega.

Relvalembus on pannud mõned osariigid astuma ennetavaid samme ja mitmel pool üle USA on viimase paari aasta jooksul antud välja juba kümneid relvade kasutamist ja kättesaadavust hõlbustavaid regulatsioone.