Uus-Inglismaa ajaloolise genealoogia seltsi uurijad leidsid märkimisväärseid perekondlikke sidemeid kolme USA presidendikandidaadi — demokraatide Obama ja Clintoni ning vabariiklase John McCaini vahel, vahendab Associated Press.

Sugupuu-uurija Christopher Child on veetnud kolm aastat presidendikandidaatide sugupuude jälgi ajades.

Clinton, kes on ema poolt Prantsuse-Kanada päritolu, on kauge sugulane ka lauljate Madonna, Celine Dioni ja Alanis Morissette’iga. Obama, valge Kansase naise ja musta Keenia mehe järeltulija, võib oma sugulaseks nimetada kuut USA presidenti, kaasa arvatud George W. Bush. McCainil on sugulussidemeid praeguse Esimese Leedi Laura Bushiga.

Obama suguvõsas on märkimisväärne hulk presidente: George W. Bush, viimase isa George H. W. Bush, Gerald Ford, Lyndon Johnson, Harry S. Truman ja James Madison. Veel kuuluvad Obama sugulaste hulka praegune asepresident Richard Cheney, Briti peaminister Sir Winston Churchill ja kodusõjaaegne kindral Robert E. Lee.

Clintoni kauged sugulased on biitkirjanik Jack Kerouac ja prints Charlesi abikaasa Camilla Parker-Bowles.

McCaini sugupuud oli raskem uurida, sest ülestähendused tema sugulastest ei ole nii põhjalikud kui Obama ja Clintoni puhul.

1845. aastal asutatud Uus-Inglismaa ajaloolise genealoogia selts on USA vanim ja suurim tulu mitte taotlev sugupuu-uurimisega tegelev organisatsioon.