President andis teisipäeval Valges Majas saadikutega toimunud kohtumisel ajakirjanikele mõista, et on avatud muudatuste tegemisele oma ettepanekusse. Obama kinnitas, et suhtub kongressiga konsulteerimisse tõsiselt tingimusel, et vastuvõetav resolutsioon saadaks Süüria presidendile Bashar al-Assadile jõulise sõnumi, vahendas BNS.

Obama sõnul soovib ta, et Ameerika rahvas mõistaks - "See pole Iraak ega Afganistan". President rõhutas taas, et võimalik sõjaline aktsioon Süürias oleks piiratud ja proportsionaalne.

Valges Majas toimunud kohtumisel osalesid esindajatekoja ja senati mõlema partei juhid.

USA esindajatekoja vabariiklasest spiiker John Boehner teatas, et toetab president Barack Obama üleskutset sõjaliseks löögiks Süüria vastu.

Boehner ütles pärast Valges Majas toimunud kohtumist presidendiga, et Ühendriigid peavad reageerima keemiarelva kasutamisele. "Kavatsen presidendi tegevuskava toetada," lisas esindajatekoja spiiker. "USA riigina peab seda tegema."

Boehner avaldas arvamust, et ka tema kolleegid kongressis toetavad presidendi palvet anda heakskiit sõjalise jõu kasutamisele.

"Meie vaenlased maailmas peavad mõistma, et me ei kavatse säärast käitumist sallida," ütles Boehner ajakirjanikele. "Meil on ka liitlasi üle kogu maailma ja regioonis, kes peavad samuti teadma, et Ameerika on valmis vajadusel välja astuma."

Obama otsustas laupäeval üllatuslikult taotleda sõjalisteks löökideks Süüria vastu kongressi toetust.