Kaitsesekretäriks nimetati president Bushi ajal samu ülesandeid täitnud Robert Gates, teatab Associated Press.

Obama nimetas veel Washingtoni juristi Eric Holderi justiitsministriks ja Arizona kuberneri Janet Napolitano sisejulgeolekuministriks. Kampaaniameeskonna välispoliitiline nõunik Susan Rice’i sai USA suursaadikuks ÜRO juures ning merejalaväe erukindrali James L. Jonesi rahvusliku julgeoleku nõunikuks.

Obama on lisaks sellele otsustanud nimetada senati demokraatide juhi Tom Daschle’i tervise ja humanitaarteenuste ministriks ning New Mexico kuberneri Bill Richardsoni kaubandussekretäriks. Eelmisel nädalal nimetas Obama New Yorgi keskpanga presidendi Timothy Geithneri rahandusministriks.

See tähendab, et vähem kui kuu pärast valimisi on Obamal pool kabinetist koos, sealhulgas kõige tähtsamad positsioonid nagu välis-, justiis-, rahandus- ja kaitseministrid. Seni valitud meeskond esindab kogemust ja tõestatud võimet ette võetud töödega toime tulla.

Et võimaldada oma naisele riigisekretäriks olemist pidi president Bill Clinton loobuma mitmete ülesannete täitmisest oma heategevusliku fondi juures ja loobuma välisriikidest pärit annetustest.