„Tahan väga suure rõõmu ja rahuldustundega öelda, et olen kutsutud sel suvel Moskvasse, me jätkame meie vestlusi USA-Vene suhete parandamise ja suurendamise osas... Visiit Moskvasse juulis on märksa parem, kui visiit jaanuaris," ütles jaanuarikuus ametisse astunud Obama Medvedeviga kohtumise järel Londonis antud pressikonverentsil.

Dmitri Medvedev lisas välisagentuurde vahendusel omalt poolt, et on väga rõõmus kui näeb oma Ameerika Ühendriikide kolleegi juulikuus Moskvas.

„See on meil kõige soojem kuu ja ma loodan, et see peegeldab ka meie suhete soojust, mis on meile sel aastaajal iseloomulik," ütles Venemaa president.

„Oleme juba konkreetsete asjade, teemade osas kokku leppinud, mis selleks ajaks ette valmistatakse," lisas Medvedev.

Muu hulgas on Medvedevi ja Obama ühisavalduses öeldud, et mõlema suurriigi juhid on andnud oma alluvatele korralduse alustada läbirääkimisi uue strateegiliste pealetungirelvade piiramise lepingu ettevalmistamiseks ning kanda juulikuuks edusammudest ette.

Avalduses märgitakse, et pealetungirelvade vähendamise järel peab nende arvukus olema väiksem kui 2002. aastal fikseeritud Moskva leppega.

Selle varasema leppe kohaselt pidid Ameerika Ühendriigid ja Venemaa vähendama oma tuumarelvade arsenali 2012. aastaks 1700 kuni 2200 lõhkepaeni.