USA presidendi lennuk Air Force One

Infoagentuur Reuters märgib, et kui Air Force One lendas linna kohal, siis paljudel newyorklastel jooksid külmavärinad mööda selga - niivõrd meenutas nähtav stseen 2001. aasta 9. septembri õudu.  

Linnaelanik Samira Atash oli parajasti jalutamas kaksiktornide kunagises asupaigas Ground Zeros. „Ma mõtlesin, et lennuk on kaaperdatud ja ma arvasin, et see sööstab iga hetk kuhugi sisse," ütles naine.

Kohalikele jäi mulje, et tegu on tavalise reisilennukiga, mida jälitavad miljonilinna kohal saatsid kaks hävituslennukit. Tegelikult oli see üks president Barack Obama lennukitest, mida saatsid kaks hävitajat F-16. Ning nad osalesid New Yorgi kohal fotosessioonis.

Wall Streetil töötanud valgekraed, kes seda ei teadnud põgenesid sadade kaupa oma kontorihoonetest. Ülelend häiris ka linnapea Michael Bloombergi: „Ma olen maruvihane, et mulle sellest midagi ei räägitud."

Nii Valge maja sõjaväeosakond kui ka Obama ise vabandasid juhtunu pärast ja lubasid seda enam mitte korrata. Politsei oli ülelennust teadlik, kuid tal kästi seda infot salajas hoida.