Obama üritas siduda McCaini president George Bushi ebaõnnestunud poliitikaga, samas kui McCain püüdis jätta endast muljet kui pidevast reformijast, vahendab CNN.

McCain süüdistas Obamat riigi julgeolekuohtude mittemõistmises, väites, et tema saab välispoliitiliste küsimustega hakkama, Obama aga mitte.

McCain väitis, et Obamal polnud Venemaa suhtes õigus, kui viimane Gruusiat ründas.

McCain kordas oma kuulsaks saanud väidet, et nägi Venemaa peaministri Vladimir Putini silmis kolme tähte: K, G ja B ning arvas, et Gruusiale ja Ukrainale tuleks anda NATO liikmestaatus.

Obama mainis oma jutus ühe korra ka Eestit, öeldes, et endistele Nõukogude Liidu satelliitidele tuleb avaldada moraalset toetust, kuid ka finants- ja muud abi majanduse ülesehitamisel.

Obama väitis ka, et suhetes Venemaaga on võtmeküsimuseks energia. Kui vähendada naftatarbimist, väheneb ka naftadollarite hulk, mida Venemaa saab.

Mõlema presidendikandidaadi käest küsiti, kas Putini Venemaa on kurjuse impeerium.

Obama vastas, et Venemaa on käitunud kurjalt ja kuigi Venemaa ei ole Nõukogude Liit, on seal natsionalistlikke impulsse, mis on väga ohtlikud.

McCaini vastus oli: võibolla. Kui vastata jah, tähendaks see külma sõja taasalustamist, kui ei, Venemaa käitumise ignoreerimist.

Obama väitis, et USA on suurimas majanduskriisis pärast Suurt Depressiooni 1920. aastatel, milles ta süüdistas president Bushi ja McCaini.

McCain väitis, et Washingtonis vajatakse kriisiga toimetulekuks mõlema partei üksmeelt ning et riik peab välja ostma ja uuesti üle vaatama halvad kodulaenud, et kinnisvaraturg stabiliseerida.

McCain ründas teravalt Obama seisukohti maksusüsteemi osas.

Pikalt räägiti ka USA tervishoiusüsteemist ja selle reformimisest.

Pool tundi pärast väitlust korraldatud CNN-i küsitluse andmetel arvas 54 protsenti vastanutest, et väitluses jäi peale Obama, 30 protsendi arvates McCain.