Obama juhib McCaini ees 47 protsendiga 45 vastu, mis jääb küsitluse 3,1 protsendise vea piiresse. Obama saavutas eelmisel kuul edu sõltumatute ja naiste hulgas ning küsimuses, kes suudab paremini USA majandusprobleemidega toime tulla, vahendab Reuters.

McCaini valik asepresidendikandidaadiks – Sarah Palin – tekitas poliitilise tormi, mis aitas üles kütta vabariiklaste konservatiivset entusiasmi.

Samas aitas Palini valik ka kindlustada demokraatide toetust Obamale. Seega on Palin aidanud mõlemat presidendikandidaati.

Kui augustis oli Obama toetus demokraatide hulgas 74 protsenti, siis nüüd toetab teda 89 protsenti demokraatidest. McCaini toetus vabariiklaste hulgas tõusis aga eelmise kuu 81 protsendilt 89 protsendile.

Pooled valijaist ütlesid, et tähtsaim küsimus on majandus ning küsitlus näitas, et McCain juhtis selles küsimuses napilt 47 protsendiga Obama 45 vastu. Et aga eelmisel kuul oli McCaini edumaa selles küsimuses 9 protsendipunkti, võib praegust seisu pidada Obama eduks.

Kui küsitlusse lisati ka sõltumatu kandidaat Ralph Nader ja libertaarse partei kandidaat Bob Parr, on nii McCainil kui Obamal 45 protsendi valijate toetus. Naderit toetab sealjuures 2 ja Parri 1 protsent valijaist.

McCain ja Obama peavad kolm potentsiaalselt otsustavat debatti alates 26. septembrist Mississippi osariigis Oxfordis ning asepresidendikandidaadid Palin ja Joe Biden peavad ühe debati 2. oktoobril St. Louisis.