Neljaleheküljelises avalduses öeldakse alguses, et riikide tugev partnerlus põhineb ühistel väärtustel nagu demokraatia, inimõigused, õigusriik ja turumajandus. Ühine eesmärk on rahulik ja stabiilne Lähis-Ida, vahendab YLE Uutiset.

Avalduses öeldakse, et riigijuhid on veendunud rahvusvahelise reaktsiooni vajalikkuses. Keemiarelvade kasutajad tuleb nende tegude eest vastutusele võtta.

Riigid leppisid lisaks kokku kaitsekoostöö käivitamises Ühendriikide ja Põhjamaade vahel. Ülemaailmseid ja piirkondlikke julgeolekuküsimusi arutatakse igal aastal. Avalduse järgi on vaja tugevdada panustamist piirkondlikesse, transatlantilistesse ja rahvusvahelistesse foorumitesse, nagu Euroopa Liit, NATO ja NATO rahupartnerlusprogramm. Ohtudele tuleb vastu astuda viisil, mis austab inimõigusi.

Majanduse alal rõhutatakse maailmamajanduse tervenemise heaks astutavaid samme, nagu Euroopa Liidu ja USA vahelist vabakaubanduslepet, mille üle praegu läbirääkimisi peetakse.

Kliimamuutus on tuleviku majanduskasvu ja heaolu seisukohalt üks suuremaid väljakutseid. On tähtis, et 2015. aastal saavutataks ambitsioonikas, kõikehõlmav, õiglane ja terviklik kliimakokkulepe, öeldakse avalduses. Riigid kordasid omale võetud kohustust kaitsta arktilist keskkonda, parandada selle elamistingimusi ja edendada kestlikku arengut arktilistes piirkondades põlisrahvaste õigusi austades.

Riigid on pühendunud eesmärgipärasele tegevusele, et saavutada ÜRO millenniumieesmärgid. Ühisavalduse järgi sisaldab kaubandus endas võimalusi majanduskasvu kiirendamiseks ja vaesuse vähendamiseks arengumaades. Koostööd tehakse vaesuse likvideerimiseks ning hea valitsemise ja inimõiguste edendamiseks. Lisaks sellele võitlevad riigid inimkaubanduse vastu ning tugevdavad sugupooltevahelist võrdõiguslikkust ning naiste ja tüdrukute õigusi.

Avalduses öeldakse veel, et riigid kinnitavad on pühendumist seksuaal- ja sooliste vähemuste võrdõiguslikkuse ja väärikuse suurendamiseks. See peegeldab maailmas üha rohkem esile kerkivat tunnet, et kõiki inimesi tuleb kohelda võrdselt ja austusega, sõltumata sellest, kes nad on või keda nad armastavad.