New Yorgi madalamatest piirkondadest evakueeritud enam kui 300 000 inimest on koju lubatud. Hukkunud on 18 inimest ja kahjud on suured, teatab BBC News.

„Paljud ameeriklased on endiselt tõsises ohus elektrikatkestuste ja üleujutuste tõttu, mis võivad lähipäevil hullemaks minna, sest jõed tõusevad üle kallaste,“ ütles Obama teleläkituses. „Ma tahan, et inimesed mõistaksid: see ei ole möödas. Reageerimine ja tagajärgede likvideerimine on jätkuv operatsioon ja ma kutsun kahju kannatanud aladel elavaid ameeriklasi üles kuulama jätkuvalt oma osariikide ja kohalike võimude juhiseid.“

´

Tuule kiirus ulatus pühapäeval 80 kilomeetrini tunnis. Esmaspäeva hommikuks peaks torm jõudma Kanadasse.

Kindlustus- ja ülesehituskulutused New Yorgis küündivad miljarditesse dollaritesse. Vaatamata sellele, et torm ei toonud kaasa maailmalõpustsenaariumiga sarnanevaid kahjusid, jättis see maha sügavad armid.

370 000 evakueeritud inimesel lubatakse koju naasta. Esimest korda loodusõnnetuse tõttu suletud metroo alustab esmaspäeval taas tööd. Samuti avaneb esmaspäeval börs.

Philadelphias purustas Irene mitu hoonet, kuid keegi viga ei saanud.

Tühistati umbes 9000 lendu, aga esmaspäeval peaks lennuliiklus New Yorgis ja Bostonis taastuma.

Põhja-Carolina osariigis on mõned piirkonnad muust maailmast ära lõigatud. Virginias on alustatud taastamistöid. Kahjud ei olegi nii suured kui kardetud.

USA kirderannik on riigi kõige tihedamini asustatud piirkond. Alates Washingtonist lõunas läbi Baltimore'i, Philadelphia, New Yorgi ja Bostoni elab seal üle 65 miljoni inimese.