Obama ütles, et ei taha protsessi sekkuda, kuid tema rahulolematus oli kõigile selge, vahendab Reuters.

„Ma tõesti arvan, et on olemas norm, et kui toimuvad juurdlused, ei tegutse me mõistaandmiste alusel ega tegutse ebatäieliku informatsiooni alusel ega tegutse lekete alusel. Me tegutseme konkreetsete tehtud otsuste põhjal,“ ütles Obama.

FBI teatas reedel, et on leidnud uusi e-kirju, mis võivad olla seotud eraserveri kasutamisega Clintoni poolt riigiasjade ajamiseks ajal, kui ta oli aastatel 2009-2013 riigisekretär.

FBI direktor James Comey ütles, et ei tea, kas neil e-kirjadel on tähtsust, ning ei avaldanud muud informatsiooni peale selle, et need on olemas. Comey teade 11 päeva enne valimisi tekitas suurt pahameelt demokraatide leeris, kelle arvates võib see mõjutada ebaausalt valimisi.

Obama märkis, et FBI on juba kindlaks teinud, et Clinton ei edastanud oma eraserveri kaudu tahtlikult salastatud informatsiooni, kuid oli „äärmiselt hooletu“.

„Kui seda eelmisel korral põhjalikult uuriti, oli FBI järeldus, justiitsministeeriumi järeldus, korduvate kongressijuurdluste järeldus, et ta tegi mõningaid vigu, aga seal ei olnud midagi, mille eest süüdistust esitada,“ ütles Obama.

Obama sõnul on Clinton alati Ameerika rahva esikohale seadnud.

„Kui ta teeb vea, ausa vea, puhutakse see lõpuks üles, nagu see oleks mingi hull asi,“ ütles Obama. „Ma usaldan teda, ma tunnen teda. Ja ma ei toetaks teda, kui mul ei oleks absoluutset kindlust tema aususes ja tema huvis tagada, et noortel inimestel oleks parem tulevik.“