Obama ütles Camp Davidis toimunud kohtumisel, et USA ühineb Pärsia lahe koostöönõukogu riikidega hoidmaks ära ja seismaks vastu välisohule ükskõik millise nõukogu riigi territoriaalse terviklikkuse kaitseks. USA lubas tihendada julgeolekualast koostööd Pärsia lahe riikidega terrorismivastases võitluses, julgeoleku tagamiseks merel, küberjulgeoleku alal ja ballistiliste rakettide vastu kaitsmisel, vahendab Associated Press.

Kohtumine Marylandi mägedes oli mõeldud Pärsia lahe riikide rahustamiseks USA juhitud Iraaniga peetavate tuumaläbirääkimiste küsimuses. Laheriigid on mures, et kui Iraani rahvusvahelisi sanktsioone lõdvendatakse, suurendab sisenev rahavool Teherani agressiivsust regioonis.

Obama väljendas selle mure suhtes mõistmist, kuid ütles, et USA usub, et Iraan keskendub sanktsioonide surve all raskustes olnud majanduse elavdamisele.

Camp Davidis viibis kohal vaid kaks Pärsia lahe riikide riigipead – Katari ja Kuveidi emiirid. Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid, Omaan ja Bahrein saatsid madalama taseme, kuid siiski mõjukad esindajad.

Kõige märkimisväärsem puuduja oli Saudi Araabia kuningas Salman. Valge Maja teatas alguses, et ta tuleb, kuid kaks päeva hiljem andis Saudi Araabia teada, et kuningas jätab kohtumise vahele. Kohale tulid aga kroonprints Mohammed bin Nayef ja asekroonprints Mohammed bin Salman.

Räägiti ka Islamiriigi-vastasest võitlusest, sõjast Süürias ning Iisraeli-Palestiina konfliktist.