Ajaleht The New York Times kirjutab viitega allikatele USA praeguses ja eelmises administratsioonis, et Ahmed Wali on saanud luureteenistuselt regulaarselt erinevate “teenete” osutamise eest rahalisi preemiaid.

Väljaande andmetel aitas presidendi vend, kes omab suurt mõju kurikuulsas Kandahari lõunaprovintsis, USA luurajatel värvata Afganistani sõdureid oma terrorismivastasteks erioperatsioonideks.

Lisaks aitas Ahmed Wali ameeriklastel luua kontakte Talibaniga suhtlevate afgaanidega. Tema teenete hulka kuulub ka Kandaharis — Talibani asutaja Mulla Omari kodulinnas asuva hiigelsuure hoone CIA-le rendile andmine, kinnitavad lehe allikad.

Ahmed Wali Karzai

Karzai väikevend ise on tunnistanud, et teeb koostööd nii USA tsiviilvõimude kui ka sõjaväega, kuid lükkas kategooriliselt ümber informatsiooni sellest, nagu ta oleks luure keskagentuuri palgal.

Samas on rida USA ametnikke teatanud, et varem rahvusvahelises narkoäris süüdistatud Karzai-noorema mitteametlik koostöö CIA-ga avaldub negatiivselt USA sõjalisel strateegial Afganistanis ja ei aita kaasa tugeva kohaliku valitsuse loomisele, mis suudaks edukalt taliibidele vastu seista.

CIA keeldus omalt poolt New York Timesile kommentaare oma seotusest Ahmed Wali Karzaiga andmast.