Enne Pariisi Notre-Dame'i katedraali katusel töötanud inimesed ignoreerisid ranget suitsetamiskeeldu, vahendab Saksa väljaanne Frankfurter Allgemeine uudisteagentuuri AFP. Ettevõte eitas aga seost suitsetamise ja hävitava põlengu vahel.

Ettevõtte töötajad paigaldasid renoveerimistööde tarbeks 90 meetri kõrguse harjaorni ümber tellinguid. Põlengu käigus varises torn kokku ja selle rusud purustasid ka kiriku võlvlae.

Ettevõtte esindaja palus mõistmist töötajate suhtes, kes suitsetamiskeeldu eirasid. Olevat olnud "veidi keeruline tellingutelt alla tulla, sest see võtab aega".

Ida-Prantsusmaal Metzi lähedal Jarnys asuva ettevõtte esindaja ütles aga, et "mitte mingil juhul ei saa halvasti kustutatud sigaretikoni olla Notre-Dame'i põlengu põhjus".

Satiiri ja uuriva ajakirjandusega tegelev ajaleht Le Canard Enchaîné kirjutab oma viimases numbris, et uurijad lähtusid esmalt lühisest tellingute liftide elketrimootorite juures.

Tellinguettevõtte esindaja välistas selle ja kinnitas, et mootoritega ei olnud mingeid probleeme. Lisaks olevat need olnud harjatornist kaugel eemal ja põleng olevat alanud hoone sisemusest.