Kardeti, et tuli hävitas täielikult Hasvågi ja Småværeti külad. Põhja-Trøndelagi politsei ei pea siiski kõike veel kaotatuks, vahendab YLE Uutiset.

„Osa Hasvågi ja Småværeti hoonestusest on tõenäoliselt säilinud, mis on praeguses olukorras hea uudis. Kahjude ulatus on endiselt ebaselge ning tulekahju ei ole endiselt kontrolli all,“ ütles politsei esindaja kohaliku aja järgi keskpäeval.

Elektri- ja telefoniliinid on katkenud. Põleng ähvardab ka mobiiltelefonimaste. Kui need hävivad, raskeneb tuletõrjujate töö veelgi.

Tulekustutusmeeskonnad püüavad luua üle poolsaare puhvertsooni, et tuli ei saaks levida sisemaale, teatas Flatangeri kommuuni päästejuht Morten Heggdal ajalehele VG.

Heggdal ütles samas intervjuus, et Hasvåg ja Småværet võivad olla pea täielikult hävinud.

„Kui üritame pääseda randa Småværeti tulekahjusid kustutama, süttib põlema ka laev. Tuult on liiga palju ja see paneb tule kiiresti levima,“ ütles tulekustutuslaeva Harald V kapten Tor Helge Waagø VG-le.

Suurim takistus kustutustöödele on praktiliselt tormi jõuga puhuv tuul, mis on välistanud tuletõrjekopterite kasutamise.

Põleng ei ole senistel andmetel inimohvreid nõudnud. Piirkonna elanikud on evakueeritud kohalikku kooli.

Norra ilmateenistus on andnud piirkonnale maastikupõlenguhoiatuse, sest seal ei ole sadanud kuu aega.

Politsei teatel võis tulekahju alguse saada kõrgepingeliinist lennanud sädemetest, kui tugev tuul puhus juhtmed kokku.