"Ma arvan, et lõpuks oleks ta pidanud enesetapu sooritama selle asemel, et nii palju inimesi tappa. Ma ei hakka kunagi enam temaga kontakti otsima. Kui ma mõtlen juhtunule, olen ma täis meeleheidet. Ma ei saa siiani aru, kuidas midagi sellist sai juhtuda. Ükski normaalne inimene ei teeks midagi sellist," rääkis Jens Breivik Daily Telegraphi teatel Norra kanalile TV2.

Praegu Lõuna-Prantsusmaal elava isa kodu on politsei võimalike vahejuhtumite ärahoidmiseks valve alla võtnud.

Jens Breivik on endine Norra diplomaat, kes töötas kunagi Londonis asuvas saatkonnas. Andersi vanemad lahutasid oma abielu, kui praegune tulistaja oli alles väike laps. Pärast 1995. aastat pole aga Anders ja Jens omavahel üldse suhelnud. 

Oma kirjutistes räägib Anders ka oma isast ning eriti hea sõnaga ta teda meeles ei pea. Nimelt süüdistab ta 1995. aastal aset leidnud suhete katkemises just Jensi, kes ei toetanud teda, kui ta varajases nooruses grafitikunsti viljeledes korrakaitsjatele vahele jäi..

"Ma ei ole oma isaga rääkinud 15-aastasest saadik ehk pärast seda, kui ta mulle selja keeras - talle ei meeldinud minu "grafiti-periood", kui ma olin 13-16 aastat vana," meenutab Anders oma manifestis.

"Tal on neli last, kuid ta ei suhtle neist kellegagi. Seega on üsna selge, kelle süü praegune olukord on," jätkas Anders. "Ma üritasin temaga viis aastat tagasi kontakteeruda, kuid ta ütles, et ta ei ole "vaimselt valmis" uuesti kohtuma."

Norra tulistaja Anders Behring Breiviki isa sai oma poja hirmsatest tegudest teada veebiuudiste vahendusel. Mees olevat juhtunu tõttu tugevas šokiseisundis.

"Lugesin netist uudiseid ja ühel hetkel märkasin tema nime ja fotot," rääkis Breiviki isa eile ajalehele Verdens Gang.