Eriüksus pidas Kesk-Prantsusmaal elava Vikernesi, tuntud ka kui Hunt (norra keeles Varg), kinni teisipäeva hommikul, edastas uudisteportaal The Local.

Prantsusmaa luureagentuuridel oli ajakirjanduse andmetel põhjust arvata, et mehel on plaanis korraldada samasugune massimõrv, nagu korraldas seda kahe aasta eest Breivik, kes tappis pommiplahvatuses ja tulistamistes kokku 77 inimest.

Prantsusmaa siseministeerium lisas teisipäeval samuti, et Vikernes arreteeriti, kuna tal oli plaanis "korraldada ulatuslik terrorirünnak".

"Vikernesi oli potentsiaalne oht ühiskonnale," seisis ministeeriumi avalduses.

Politsei sekkus, kui laulja prantslannast elukaaslane ostis hiljuti neli vintpüssi. Naisel on relvaluba ja ta on kohaliku laskeklubi liige, kuid politsei kartis, et relvad hangiti palju võikamal eesmärgil.

"Oli rohkelt kahtlusi, et nad võivad toime panna kuriteo," ütles allikas võimuorganitest uudisteagentuurile Reuters.

Hetkel otsivad võimud läbi mehe farmi, üritades leida ebaseaduslikke relvi, laskemoona või lõhkeaineid, teatas RTL. Vikernesit võib terrorismisüüdistusega vahi all hoida kuni 96 tundi.

Aastal 1994 pussitas Vikernesi surnuks ansambli Mayhemi kitarristi Øystein Aarsethi (lavanimega Euronymous) ja talle mõisteti 21-aastane vanglakaristus, millest ta kandis ära kuusteist aastat.

Kohe pärast tingimisi vanglast vabaks saamist 2009. aastal kolis mees Prantsusmaale.

Oluline oleks siiski märkida, et laulja on varem Breivikit avalikult kritiseerinud. "Breivik, ma loodan, et sa tapad end ära... sa tegid suure vea," kirjutas ta.