Elopi algne, 2010. aastal koostatud tööleping sisaldab avalikkuse ees korduvalt mainitud 18 kuu palka, tulemusboonust ja aktsiapõhise preemia kiirendatud väljamaksmist. Elopil oli õigus kompensatsiooni saada sel juhul, kui otsustusõigus Nokias kellelegi teisele üle läheb. Praktikas tähendab see ettevõtte müümist kas täielikult või osaliselt, vahendab YLE Uutiset.

Novembris ees seisva aktsionäride koosoleku taustamaterjalides teatab Nokia aga, et muutis Elopiga sõlmitud töölepingut samal päeval, kui kirjutati alla tehingule mobiiliäri müümiseks Microsoftile ehk 3. septembril 2013.

Leping ei ole seega seesama kui 2010. aastal koostatud originaalleping.

Algupärases tegevjuhi töölepingus aastast 2010 lubatakse Elopile 1,5 aasta palk, boonused ja aktsiapõhised preemiad, kui Nokia ära müüakse ehk otsustusõigus ettevõttes kellelegi teisele läheb. Lepingus on tavapärane tingimus, mille ei järgi ei tohi Elop minna konkurendi teenistusse 12 kuu jooksul. Elop oleks kaotanud suure osa aktsiapõhisest preemiast ainult siis, kui oleks kõige labasemal viisil töölt „lahti lastud“.

Uues lepingus on konkurendi teenistusse minekut puudutavat lepingupunkti lahjendatud nii, et Microsofti teenistusse minekut lubatakse. Lisaks sellele on lepingu tingimusi keerulise juriidilise keelekasutuse abil kõpitsetud nii, et Elop saab Nokiast lahkudes maksimumkompensatsiooni müügi hetkel või selle järel. Sama lahkumiskompensatsiooni lubatakse ka sel juhul, kui Nokia vabastab Elopi ametist juba enne tehingu sõlmimise hetke.

Vana ja uue lepingu vahel paistab YLE Uutiste andmetel olevat kaks olulist erinevust. Esiteks, Elop võidakse vabastada enne tehingu sõlmimise hetke (ehk otsustusõiguse üleminekut) ja ta saab ikkagi täiemahulise lahkumiskompensatsiooni. Teine erinevus on see, et Elop võib siirduda kohe Microsofti palgale.

Neid muudatusi võib pidada Elopile väga kasulikeks, sest need tagavad täiemahulise kompensatsiooni praktiliselt kõikide lahkumis- või ametist vabastamise tingimuste puhul, mis ei tulene lepingu rikkumisest Elopi enese poolt.

Valdav osa Elopi kuldse käepigustuse ligi 19 miljoni euro suurusest summast koosneb just nimelt aktsiapõhistest preemiatest. Need makstakse Elopile välja kiirendatud korras ehk 2-3 aastat varem kui sel juhul, kui ta jätkaks ettevõtte teenistuses.