Rong oli 2010. aasta septembris teel Ranchist Gorakhpuri ning Chittaranja džunglipiirkonna läbimise ajal sisenesid ootamatult 40 röövlit, kes asusid inimestelt väärisasju ära võtma. Rongis reisis ka gurkha-päritolu 35-aastane Bishnu Shrestha, kes oli äsja India armeest erru läinud. Röövimist nähes suutis ta jääda rahulikuks, kuid kui röövlid asusid tema kõrval istunud 18-aastast neiut viimase vanemate silme all vägistamise eesmärgil lahti riietama, ei pidanud mehe närvid enam vastu, vahendavad myrepublica.com ja xnepali.com.

Ta haaras oma suuremõõdulise khukari-noa ning asus üksinda kurjategijatega võitlusse. Võitluse käigus tappis ta kolm ning haavas kaheksat röövlit. Ülejäänud kurjategijad põgenesid sündmuskohalt.

Kakluse ajal sai kangelase vasak käsi tõsiseid lõikehaavu. "Nad olid tulnud rongi mõõkade, nugade ja püstolitega. Püstolid võisid olla maketid, sest ühtegi pauku nad nendest ei teinud," selgitas mees haiglas, kuhu ta pärast vahejuhtumit toimetati.

Ka ta ise on siiamaani üllatunud, et ta üksi 40 vastu võitlusse asus. "Nad võib-olla kartsid, et rongis on veel minu rügemendi mehi ja põgenesid, kui olid minuga umbes 20 minutit võidelnud," pakkus ta.

"Võitlus vaenlasega lahinguväljal on minu kohustus sõdurina, sekkumine tol päeval rongis oli aga minu kohustus inimesena," nentis ta.

Politsei võttis haavatud röövlid hiljem vahi alla ning leidis ka, et põgenejad polnud jõudnud kaasa võtta oma saaki - 400 000 ruupia eest sularaha, 40 kuldehet, 200 mobiiltelefoni, 40 sülearvutit ja hulgaliselt muid esemeid.

Et tunnustada Bishnu Shestra vaprust, määras tema rügement talle preemiaks 50 000 ruupiat ning samuti peatati ajutiselt tema erruminek, et ta saaks vastu võtta kolm kõrget sõjaväelist autasu ning kõrgema auastme. Samuti sai ta rahalise preemia valitsuselt ning eluaegse soodustuse India lennu- ja raudteefirmadelt. Sõjaväelised autasud sai mees alles äsja kätte - 26. jaanuaril, India Vabariigi päeval.

Gurkhad on Nepaali rahvusrühm, kes on ajalooliselt kuulsad oma sõjapidamistraditsioonide poolest. Gurkhasid on oma sõjavägedes kasutanud nii Briti impeerium kui ka mitmed teised riigid, nende seas ka India.