„Toetun meedia andmetele. See, mis praegu Läänemerel toimub, on kahetsusväärne. Olukord on selline, et nüüd on siin tavapärasest enam sõdureid, laevu, lennukeid ja hävitajaid. See tekitab kergesti ärevust,“ rääkis president Iltalehtile. Niinistö lisas, et loodab, et USA, Venemaa ja Süüria vahel sõlmitud rahukokkuleppe mõju levib ka põhja poole.

Iltalehti küsimusele, kas on võimalik, et nüüd hakkab võidurelvastumise eskaleerumine, sõnas Niinistö, et asjad liiguvad sinnapoole küll. „On ilmne, et kui üks pool oma arsenali kasvatab, siis teine pool vastab sellele. Seda on nüüd juba ka mitu aastat näha olnud. Kuid loodetavasti suudame me konflikti siiski vältida. Mida rohkem on militaarvalmidust ja mida lähemal eri poolte väed üksteisele asuvad, seda suurem on võimalus, et tekib kahju.“

Vene ründelennukid lendasid esmaspäeval ja teisipäeval mitmel korral väga lähedalt üle Läänemerel seilavast sõjalaevast USS Donald Cook. Provokatiivseid ülelendusid seostatakse pingetega Moskva ja Washingtoni vahel seoses konfliktidega Ukrainas ja Süürias. Viimased kaks intsidenti on USA ametnike sõnul olnud agressiivsemad kui kunagi varem.