Presidendi sõnul esitas Ukrainas allatulistatud Malaisia reisilennuki hukkumist uuriv Hollandi prokuratuur abipalve rakettide katsetamiseks Soomele 2014. aasta suvel. Niinistö teatas, et katsetused hoiti avalikkuse eest salajas Hollandi palvel.

Niinistö väljendas pettumust, et info katsetuse kohta avalikkusse lekkis. Samas tunnistas president, et Soome teavitas juba 2014. aastal Vene valitsust hollandlaste palvest. Katsetused ise viidi läbi 2015. aasta sügisel.

Niinistö lisas, et Soomes pole veel siiski tehtud otsust Hollandi poolt palutud informatsiooni edastamise kohta ning selles küsimuses kestavad Hollandiga praegu veel läbirääkimised. Muu hulgas takistab info avaldamist Venemaaga sõlmitud rakettide hankeleping, mis sisaldab konfidentsiaalsusklauslit.

Ajaleht Helsingin Sanomat kirjutas reedel, et seetõttu ei kasutanud MH17 komisjon ka soomlastelt saadud andmeid kolmapäeval avaldatud raportis. „Me pole saanud Soome valitsuselt luba jagada testi tulemusi rahvusvahelise uurimisrühmaga," kinnitas Hollandi prokuratuuri uurija Gerrit Thiry ajalehele.