Niinistö oli pressikonverentsil väga kidakeelne ja ajakirjanike küsimustest rahusobitaja rolli kohta hiilis ta lihtsalt mööda, vahendab Iltalehti.

"Kohe, kui ma siit pääsen, pean ma mõned kõned tegema," ütles Niinistö ning vastas temale esitatud küsimusele kõnede allikate kohta, et neid on vaja teha nii "EL-i siseselt, kui ka EL-i väliselt".

Niinistö lisas pressikonverentsil, et kohtumise atmosfäär Sotšis ja Kiievis oli positiivne. Samas rõhutas ta, et läbirääkimisi tuleb pidada nii Venemaa ja Ukraina vahel, kui ka Ukraina enda sees.

"See sai kokku lepitud, et avatud diskussiooni on vaja. Kõike ei saa lahendada telefoni teel," ütles Niinistö.

Kremli eilseid väiteid, et Venemaa ja Soome suhted, eelkõige majanduslikud, on Ukraina kriisi tõttu halvenenud, kommenteeris Niinistö sellega, et olukord on pigem numbriliselt nii.

"Ma arvan, et Kreml viitas spetsiaalselt halvenenud majanduslikele numbritele. Vaevalt see suurem asi oli," lisas Niinistö.

Soome president Sauli Niinistö kohtus reedel Sotšis Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Niinistö sõnul esitas Putin kutse juba aasta tagasi, kuid Ukraina sündmuste tõttu saab kohtumine teoks alles nüüd.

Peale Putiniga kohtumist lendas Niinistö aga Kiievisse, kus kohtus Ukraina presidendi Petro Porošenkoga. Kutse esitas Soome riigipeale Porošenko.