Pealtnägijad teatasid 200-250 sõidukist. Prantsuse sõjaväeallika kohaselt võib konvoi olla teel Burkina Fasosse, mis on pakkunud kukutatud Liibüa liidrile Muammar Gaddafile varjupaika, vahendab BNS.

Nelikümmend kaks aastat võimul olnud Gaddafi asupaik on teadmata. Tema esindaja sõnul on Gaddafi endiselt Liibüas, hea tervise juures ja organiseerib riigi kaitsmist.

Prantsuse allika kohaselt kaalub konvoiga liitumist ka üks Gaddafi poegadest, tema mantlipärijaks peetud Saif al-Islam.

Allikad ütlesid uudisteagentuurile Reuters, et Prantsusmaa võis vahendada kokkulepet Liibüa uue valitsuse ja Gaddafi vahel.

Prantsuse välisministeeriumi pressiesindaja Pariisis ei kinnitanud konvoi saabumist Agadezi ega ka Gaddafile mingi pakkumise tegemist. Rahvusvaheline Kohus otsib nii Gaddafit kui ka tema poega Saif al-Isalmi taga seoses inimsusevastaste kuritegudega.

Kui Liibüa rahvusliku üleminekunõukogu esindajalt Jalal Al-Galalilt Nigerisse suundunud konvoi kohta küsiti, vastas ta: "Ma ei saa endiselt midagi kinnitada."

Samuti ei õnnestunud saada kommentaari lääne valitsustelt.

Esmaspäeva teatati ka Gaddafi julgeolekujuhi pagemisest Nigerisse.

Gaddafi naisele, kahele pojale ja tütrele on mässajate pahameeleks andnud varjupaika Liibüa läänenaaber Alžeeria.

Ajalehe Agadez Info omanik Abdoulaye Harouna ütles, et sõjaväelased saabusid hilisõhtul ja konvoi koosnes peamiselt maasturitest ja veokitest.

Harouna sõnul juhtis konvoid kohalike tuareegi mässuliste liider Rissa ag Boula, kes on varem olnud muu hulgas turismiminister. Kümme aastat tagasi juhtis Boula tuareegi nomaadide ülestõusu ja põgenes seejärel Liibüasse, kus talle anti varjupaika.

Harouna kinnitusel olid Boulat saatvad Muammar Gaddafi valitsusväed "hästi relvastatud". Tema sõnul saabusid sõdurid Arliti suunast, mis viitab sellele, et nad võisid tulla Nigerisse läbi Alžeeria.

Telekanal Al-Jazeera teatas teisipäeval, et Gaddafile ustavad jõud lubavad mässulistel ilma võitluseta ühte temameelsete viimasesse kantsi, Bani Walidi linna siseneda.