Strauss-Kahn võeti vahi alla vahetult enne seda, kui ta pidi lendama New Yorgist Pariisi, vahendab BNS välisagentuure.

"Mister Strauss-Kahn võeti ettevõtte Air France lennukilt maha ja anti üle Manhattani politseiuurijatele. Teda kahtlustatakse toateenija seksuaalses väärkohtlemises Times Square´ väljakul asuvas Sofiteli luksushotellis," teatas lennujaama pressiesindaja.

New Yorgi politseiamet kinnitas veidi hiljem informatsiooni ja teatas, et Strauss-Kahn on tõepoolest küsitlemiseks kinni peetud. Politsei pressiesindaja Paul Browne´ sõnul esitas 62-aastase Strauss-Kahni vastu süüdistuse 32-aastane toatüdruk, kes põgenes pärast väidetavat rünnakut hotellitoast. Strauss-Kahn ise lahkus samuti hotellist, et minna Pariisi lennuki peale.

"New Yorgi politseiamet avastas, et kahtlusalune on lahkunud ja oma mobiiltelefoni maha jätnud. Nad tegid kindlaks, et ta on Air France´i lennukil, mis koheselt kinni peeti ja mees viidi küsitlusele," kirjeldas Browne.

Pressiesindaja sõnul on naisel tuvastatud kergemat laadi vigastused.

IMF keeldus juhtunut koheselt kommenteerimast. Strauss-Kahn on IMF-i juhtinud alates 2007. aastast.

Prantsusmaa peab järgmise aasta presidendivalimiste esimese vooru 22. aprillil ja teise 6. mail. Arvamusküsitluste kohaselt on praegu suurim toetus Rahvusvahelise Valuutafondi juhil, sotsialistide võimalikul kandidaadil Dominique Strauss-Kahnil.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) nõukogu vabastas 2008. aastal tegevdirektor Strauss-Kahni kahtlustustest ahistamises, isiku eelistamises ja võimu kuritarvitamises. Kuigi nõukogu ei määranud Strauss-Kahnile tollal distsiplinaarkaristust, tunnistas selle esimees Shakour Shaalan, et IMF-i naissoost personal tunneb muret Strauss-Kahni käitumisega seoses. Shaalan lisas, et ta hoiatas endist Prantsusmaa rahandusministrit sündsusetu käitumise eest tulevikus. Strauss-Kahni afääri alluvaga uurinud sõltumatu juurdlus tuvastas 2008. aastal, et sündsusetu suhe fondi Aafrika harus vanemökonomistina töötanud ja augustis ametist lahkunud Piroska Nagyga põhines ühisel nõusolekul. Eraldi avalduses kinnitas Strauss-Kahn tollal, et pidas oma käitumist tõsiseks väärsammuks.