New Yorgi linnapea Michael Bloombergi hinnangul peab ligi 143 000 linnaelanikule leidma uue hääletuspaiga. Võimuesindajatel on kavas valimisringkondade suurendamine, et võimaldada kõige rängemini kannatanud piirkondade elanikel naabruses hääletada. Vähemalt 60 varasemat valmisjaoskonda siirdatakse mujale või ühendatakse, vahendab BNS.

New Jersey kuberner Chris Christie käis pühapäeval välja aga koguni võimaluse hääletada elektronkirja abil, kui tormikahjustused segavad valimisjaoskonda pääsemist. Esialgu jäi siiski selgusetuks, mismoodi seda täpsemalt korraldada kavatsetakse.

New Yorgi ja New Jersey võimud pakkusid reedel ka varianti, et piirkondades, kus orkaan Sandy laastamistöö tagajärgi teisipäevasteks presidendivalimisteks likvideerida ei jõuta, saavad valijad hääle anda selleks kohandatud sõjaväeveokites.

Tormis kõige enam kannatada saanud New Jerseys võetakse kasutusele kaitseministeeriumi veokid, sest elektrit ei ole veel sadades jaoskondades.

Osariigi riigisekretär Kim Guadagno ütles, et valijad leiavad eest kaitseministeeriumi veoauto, mis on kohandatud valimiste läbiviimiseks ja kannab suurt silti "Hääleta siin". Kohtades, kus selleks ajaks veel elektrit ei ole, kasutatakse pabersedeleid.

Nii New Jersey kui New Yorgi osariik on ka pikendanud posti teel valimise aega. New Jerseys võetakse posti teel tulnud hääli vastu veel valimispäeval, New Yorgis kestab postiga tulnud häälte lugemine 19. novembrini.

Connecticut on pikendanud valijate registreerimise tähtaega.