„On tulnud teateid, mis on väga häirivad, et kui inimesed Zuccotti pargis saavad teada kuriteost, moodustavad nad teo toimepanija ümber ringi, selle asemel, et kutsuda politsei,“ ütles Bloomberg Reutersi vahendusel.

Bloombergi sõnul karistatakse pahategijat seejärel ise ja aetakse minema, mis on linnapea arvates põlastusväärne ja muudab kõigi elu vähem ohutuks.

Occupy Wall Streeti köögitöölisele esitati näiteks süüdistus 18-aastase naisaktivisti seksuaalses kuritarvitamises viimase telgis.

Meeleavaldajad püstitasid parki telklaagri septembri keskel, et protesteerida finantssüsteemi vastu, mis nende arvates on kasulik korporatsioonidele ja rikastele. Meeleavaldused on hiljem levinud üle maailma.

Üha suurenev hulk New Yorgi elanikke, poliitikuid ja ajalehti avaldab Bloombergile survet, et ta Zuccotti pargi puhtaks teeks. Kurdetakse, et telklaagri laienemine on endaga kaasa toonud kuritegevuse, seksuaalrünnakud, narkoäri ja muud negatiivsed nähtused.

Kaks küsitlust näitasid, et toetus meeleavaldajatele väheneb.

Ajaleht New York Post avaldas esilehel juhtkirja pealkirjaga „AITAB! Hr linnapea, on aeg Zuccotti park ja New Yorgi väärikus tagasi nõuda.“ Ajaleht kutsus linnapead üles meeleavaldajad minema ajama. Seda ei saa aga teha enne, kui pargi omanik kaebab.