Tuletõrje teatel toimus plahvatus umbes kell 6.30 kahekorruselises hoones, mis asub New Yorgi Queensi linnaosas. Kohe pärast seda puhkes majas tugev tulekahju, teatab infoagentuur RIA Novosti.

Kohale saabunud päästjad tõid tulest välja meeste- ja naisterahva surnukehad. Hukkunute surma põhjuseks said rohked põletushaavad ja vingumürgitus. Tule kustutamise ajal sai kannatad neli tuletõrjujat.

Nagu teatas kohalik raadiojaam WINS olid punase kuke ohvriteks ühes Aasia riigist pärit väljarändajad, kes elasid arvatavasti selles elamukompleksis. Esialgsetel andmetel polnud sündmuskoht varustatud tuletõrjesignalisatsiooniga.

Juurdlusel pole veel õnnestunud kindlaks teha plahvatuse põhjust, kuid raadio teatel peavad nii võimude kui ka politsei esindajad juhtunut kahtlaseks.

Tegu on juba teise tulekahjuga New Yorgis lühikese aja jooksul, mis viis asiaatide elud ja oli seotud tuletõrjeohutuse reeglite rikkumisega. Umbes kell 4 hukkus Manhattani saare lõunaosas asuvas Hiinalinnas pikendusjuhtme lühisest tekkinud põlengus kaks inimest ning veel 30 sai vigastada.