Nii Likud kui Yisrael Beitenu jätsid koalitsiooniukse avatuks ka praeguse välisministri Tzipi Livni tsentristlikule Kadima parteile, kuid Kadima ühinemine ei ole tõenäoline, vahendab Associated Press.

Liebermani on nimetatud rassistlikuks demagoogiks tema kava pärast nõuda Iisraeli araablastest kodanikelt lojaalsusvannet. Tema välisministriks nimetamist peetakse kahjulikuks Iisraeli rahvusvahelistele sidemetele.

Uus Iisraeli valitsus hakkab Palestiina ja araablaste küsimustes tõenäoliselt ajama palju karmimat liini kui praegune peaminister Ehud Olmerti juhitav valitsus.

Rahuläbirääkimiste asemel eelistab Netanyahu parandada Palestiina majanduslikku olukorda, jättes teemad nagu piir, suveräänsus ja Iisraeli uusasundused tuleviku lahendada. Hoolimata Iisraeli rahvusvahelistest kohustustest eelistab Netanyahu lasta Jordani jõe läänekalda juudiasundustel loomulikult kasvada.

Ka Lieberman on vastu läbirääkimistele Palestiina riigi loomiseks, kuid on väljendanud soovi anda kontroll mõnede piirkondade üle Palestiina omavalitsusele.

Netanyahu peab 120-liikmelises parlamendis enamuse saavutamiseks veel mitu parteid koalitsiooni kaasama. Esmaspäeval kohtutakse ultraortodokssete juutide partei Shas esindajatega, samuti peetakse läbirääkimisi väikeste karmi liini pooldavate parteidega.