Korrakaitsjate sõnul on leitud juba 39 inimese surnukehad, kirjutab BNS.

"Nende (hukkunute) seas on üks väike tüdruk, 10 naist ja ülejäänud on mehed. Me ei ole bussi näinud - see on endiselt vees," ütles politseiinspektor Deepak Kumar Raya varem telefoni teel sündmuskohalt AFP-le.

"Viis inimest, kes bussist välja hüppasid, kui see jõkke sööstis, on kohalikus haiglas ravil," rääkis Raya siis. Tema sõnul ütlesid ellujäänud, et Gandaki jõkke sööstnud bussis oli umbes 75 inimest.

Politseiametnik Gyan Bikram Shah ütles, et buss oli rahvast täis ja osa reisijaid oli isegi katusel.

Tema sõnul leidis õnnetus aset, kui juht kaotas vihmast libedal teel bussi üle kontrolli.

Shah lisas, et õnnetuse täpne põhjus on alles selgitamisel. Veetase oli mussoonvihmade tõttu kõrge, seetõttu vajus buss vee alla.

Paljud hukkunud on pärit India Uttar Pradeshi osariigist Maharajganjist. Nad tulid Nepali esmaspäeval, et osaleda Trivenis usupühal, mille käigus külastasid nad mitut hindu templit, sõnas Shah.

Samas ei ole täpselt selgunud ka ohvrite rahvused ja neid ei ole veel tuvastatud, sest India kodanikud ei pea riigipiiri ületamisel Nepali end mingil moel registreerima, ütles Shah.

Ta lisas, et bussijuht jäi arvatavasti ellu ja põgenes sündmuskohalt.

Õnnetuspaik asub pealinnast Katmandust umbes 160 kilomeetri kaugusel edelas.

Nepalis on liiklusõnnetused üpris sagedased kehvade teeolude, viletsas seisukorras sõidukite ja hooletu liikluskultuuri tõttu.