Sellise tunnistuse andis tapetud kuninga ellujäänud 66-aastane onu Maheswar Kumar Singh ja hukkunud kuninga venna väimees Rajiv Shahi. Shahi selgitas, et laustulistamine vältas umbes kaks minutit, mille järel kroonprints suunas relva endale.

Reede õhtul Katmandu kuningalossis toimunud tragöödia nõudis Nepali kuningaperekonna üheksa liikme elu.

Kumar Singh ütles BBC korrespondendile, et nad olid kuninga ja koos teiste pereliikmetega valmistumas õhtusöögiks, kui ruumi sisenes maskeerimisülikonnas Dipendra, hoides käes poolatuomaatrelva. Kõigepealt tulistas ta ühe lasu lakke, seejärel sihtis oma kuningast isa ja pärast seda teisi ruumisviibijaid.

Kuulid tabasid samuti laskude peale ruumi sisenenud kuninganna Aishwaryat ja ühte printsessi.

Kumar Singhi sõnul õnnestus tal koos praeguse Nepali kuninga Gyanendra pojaga eluga pääseda diivani taha varjudes.

Kumar Singh ütles samuti, et Dipendra paistis olevat väga tugevas joobes, sest ta püsis vaevu jalul. Veidi varem õhtul olevat ta olnud veel täiesti kontaktivõimeline ja rääkis normaalset juttu.

Nepali kuningas Gyanendra on lubanud teha tapatöö uurimiseks moodustatud komisjoni töö esimesed tulemused teatavaks reedel.

Nepali ametlik meedia ei ole seni veresaunast pääsenute ülestunnistusi edastanud. Kuningaperekonna enamiku liikmete hukk tekitas riigis tõsiseid pingeid ning paljud inimesed süüdistavad võime tegelikkuse varjamises.