Nädalaga on maoistid teise ilma saatnud vähemalt 71 politseinikku. Viimane rünnak leidis aset reede õhtul Katmandust 380 km läände jäävas Dailekhi piirkonnas.

Mõni tund varem oli pomm plahvatanud ühe valitsusliikme majas. Samal ajal korraldasid maoistid üldstreigi, mis halvas kogu Nepali.

Riigiraadio teatas, et Dailekhi politseijaoskonnas oli plahvatuse hetkel 72 politseinikku. Kõmakale järgnes sisside ja politseinike lahing, milles sai surma 16 maoisti ja kaks tsiviilelanikku.

Siseminister Sri Kanta Regmi ütles, et 12 politseinikku sai haavata. Hiljem ütles raadio, et 28 korravalvurit jäi pärast plahvatust rusude alla lõksu, aga kõik nad päästeti. Sündmuskohale saadeti päästekopter, mis toimetas haavatud Katmandu haiglasse.

Esmaspäeval ründas 300 maoisti politsei kontrollposti Lääne-Nepalis Rukumkotis. Tapeti 32 politsienikku ja vähemalt 23 korravalvurit on tänini maoistide käes pantvangis. Teistes rünnakutes tapeti nädala jooksul veel 10 politseinikku.

Maoistid alustasid Nepalis mässu 1996. aastal. Selle ajaga on nad tapnud ligi 1.600 inimest.

Valitsus teatas reedel plaanist luua uus 15.000-meheline politsei eriüksus riigi põhja- ja lääneosas maoistidega võitlemiseks.