Rootsi rassismivastane fond Expo teatas, et üks saatkonna töötaja sai vigastada, kui NMR-i meeleavaldajad viskasid saatkonna territooriumile üle tara ilutulestikurakette. NMR avaldas meelt Süüria pommitamise vastu, vahendab The Local.

Juhtunu toimumist kinnitas Mark Cameron USA saatkonnast Stockholmis.

„Kõik, mida me praegu ütleme, on see, et me saame kinnitada, et sündmus leidis aset, aga me viitame kõiges ülejäänus politseile, sest see on käimas olev juurdlus. Et see on käimas olev juurdlus, ei kommenteeri me vigastusi,” ütles Cameron.

Stockholmi politsei esindaja Kjell Lindgren ütles, et asi on üle antud prokurörile, kes peab otsustama, kuidas edasi minna, sest saatkonda loetakse välisriigi territooriumiks.

„Sellega seoses üks inimene vahistati kahtlustatuna kallaletungikatses. Teda küsitleti ja ta vabastati siis, sest ei olnud alust teda vahi all hoida. Seega on pall nüüd prokuröri väljakupoolel, kes peab otsustama, millist kuriteonimetust kasutada, sest saatkonda koheldakse välisriigi territooriumina ja midagi visati sinna. Prokurör peab otsustama, kuidas kuritegu klassifitseeritakse ja meile ei ole seda otsust veel tulnud,” ütles Lindgren.

„Ei ole informatsiooni tõsiste vigastuste kohta, aga küsimus on, mida pidada vigastuseks. Sinna visati mitmeid ilutulestikurakette. Kui mul oleks näiteks kõrvade kohisemine selle tulemusel, et minu lähedale visati ilutulestikurakett, peaksin ma ennast vigastatuks. Seetõttu ütlemegi me, et ei olnud tõsiseid vigastusi, nii palju, kui meie teame,” lisas Lindgren.

Politsei ei kommenteeri, kas vahistatu oli seotud NMR-iga, kuid neonatside organisatsioon võttis oma veebilehel „au” selle eest omale. Seal kirjutati, et pärast kõnet selle kohta, kuidas „ainsad inimesed, kes rünnakust Süürias kasu saavad, on ülemaailmne sionistlik eliit”, grupp mehi „lasi sõjakurjategijatel maitsta nende oma rohtu – pommitades USA-d!”.