Bialek ütles pressikonverentsil New Yorgis, et kohtus Cainiga esimest korda, kui istus viimase kõrval söögilauas assotsiatsiooni iga-aastasel kokkutulekul. Naise sõnul oli Cain eine ajal nii tema kui tema elukaaslase vastu soe ja tähelepanelik, vahendab BBC News.

Kuu aega hiljem vallandati Bialek assotsiatsiooni haridusfondi juhi ametikohalt.

Bialeki elukaaslane arvas, et naine paks võtma ühendust Cainiga, et leida uus töökoht.

Cain nõustus Bialekiga kohtuma Washingtonis 1997. aasta juuli keskel.

Väidetav käperdamisintsident leidis aset pärast õhtusööki, kui Bialek oli Cainilt küsinud, kas viimane võiks talle assotsiatsioonis osariigi tasemel tööd leida.

„Selle asemel, et minna ametiruumidesse, tuli ta äkki lähemale ja pani käe mu jalale, seeliku alla ja liikus suguelundite suunas,“ ütles Bialek. „Samuti surus ta mu pead oma jalgevahe suunas.“

Bialek küsis Cainilt, mida ta teeb, millele Cain väidetavalt vastas: „Sa tahad tööd, kas pole nii?“

Bialekit saatis Manhattanil toimunud pressikonverentsil advokaat Gloria Allred, kes on esindanud mitmeid kõrgetasemelisi kliente, teiste seas golfitähe Tiger Woodsi väidetavat armukest.

Caini presidendikampaania pressiesindaja JD Gordon nimetas Allredi demokraatliku partei tähtsaks rahadoonoriks ning süüdistas advokaati valesüüdistuste esitamises Caini vastu.

Föderaalse valimiskomisjoni raportid näitavad, et Allred annetas 2008. aastal Hillary Rodham Clintoni valimiskampaania heaks 1000 dollarit ja Barack Obama kampaania heaks 2300 dollarit.