Kohalikus meedias avaldatud seadlusest selgub, et valimised leiavad aset käesoleva aasta 3. aprillil, vahendab infoagentuur Interfax.

Kasahstani keskvalimiskomisjonile anti korraldus tagada eelseisvate erakorraliste presidendivalimiste korraldamine ja läbiviimine. Riigi valitsus sai aga ülesandeks „võtta tarvidusele vajalikud organisatoorsed, materiaal-tehnilised ja finantsmeetmed".

Kohalikud omavalitsused peavad koostama valimisõiguslike kodanike nimekirjad ja andma need üle kohalikele valimiskomisjonidele.

Nazarbajev on varem olnud oma volituste pikendamise vastu ja soovinud referendumit, kuid hiljem on sellest loobunud. Konstitutsiooninõukogu kuulutas referendumi põhiseadusvastaseks. Sisuks oleks olnud tema volituste pikendamine 2020. aastani ja 2012. aasta presidendivalimiste vahelejätmine.

Nazarbajev ütles, et ta on valmis jätkama Kesk-Aasia suurima majanduse juhina nii kaua, kui tema tervis lubab. Endisest terasesulatajast president on ainus iseseisvat Kasahstani juhtinud inimene. Presidendi avalik kritiseerimine on tabu ning parlamendis pole ühtegi opositsioonipoliitikut.