„Kasutades ära riikliku poliitika ja meie seaduste liberaalsust tahtis keegi riigivõimu tugevuse proovile panna. Ma teatan, et me võtame alati tarvitusele kõige karmimad meetmed ekstremistide ja terroristide mahasurumiseks. Selleks on riigil kõik võimalused ja jõud. Me kõik teame, et niinimetatud „värvilistel revolutsioonidel“ on erinevad meetodid ning need algavad kunstlike meeleavaldustega, mõrvadega, püüetega haarata võim. Need tunnused ilmnesid ka meil. Maailma riikides, kus selline asi on läbi läinud, ei ole täna ei riiki ega stabiilsust, seal valitsevad vaesus ja banditism, loodud on tingimused ekstremistide ja terroristide esilekerkimiseks. Nende riikide majandus on kümneid aastaid tagasi paisatud,“ teatas Nazarbajev Kasahstani presidendi ametlikul veebilehel kirjas olevas avalduses.

„Kutsun kogu rahvast, kõiki poliitilisi ja ühiskondlikke ühendusi liituma ja näitama, et me kaitseme oma rahu, stabiilsust ja kõigi kasahstanlaste sõprust! Riik võtab tarvitusele täiendavad meetmed võitluseks nendega, kes püüavad ühiskonda ja riiki vankuma lüüa,“ kuulutas Nazarbajev.

Pühapäeval toimus Aktöbes terrorirünnak, mille Nazarbajevi sõnul korraldasid „radikaalsete pseudoreligioossete voolude toetajad“.

Varem kolmapäeval kohtus Nazarbajev Kasahstani rahvusliku julgeoleku komitee (UKK) esimehe Vladimir Žumakanoviga ning andis käsu vahistada ja relvastatud vastupanu korral hävitada terrorirünnaku toimepanijad.

Žumakanov teatas Nazarbajevile, et likvideeritud on 13 ekstremisti, haavata on saanud 14 ja otsitakse kuut.

Esmaspäeval teatas UKK grupi ametnike ja sõjaväelaste vahistamisest võimuhaaramise katses kahtlustatuna. UKK teatel võisid vahistatud olla varem kinni peetud ärimehe Tohtar Tulešovi kaasosalised.