Navalnõid süüdistatakse riisumise organiseerimises eriti suures ulatuses ja teda ootab süüdimõistmise korral kuni kümneaastane vanglakaristus, vahendab RIA Novosti.

Navalnõi teatas reedel oma blogis, et lõplik süüdistus erineb varasemast vähe.

„See on umbes selline, et Navalnõi kaasosalise juhitud kuritegelik aktsiaselts ostis 14,5 miljoni rubla eest puitu ja müüs selle maha 16 miljoni eest, riisudes seega 16 miljonit,“ kirjutas Navalnõi ja lisas, et uurib praegu toimikuid.

Varem on Navalnõi öelnud, et number 16 miljonit rubla (395 000 eurot) võeti laest, sest uurijad ei pakkunud mingit seletust, kust see number tuli.

Korruptsiooni vastu võitlevat advokaati Navalnõid kahtlustatakse Kirovi oblastis asuva riikliku puiduettevõtte Kirovles sundimises 2009. aastal kahjulikku tehingut sõlmima. Navalnõi oli siis sealse kuberneri Nikita Belõhhi nõunik.

Regionaalsed uurijad lõpetasid juhtumi uurimise eelmise aasta aprillis, kuid uurimine avati uurimiskomitee juhi Aleksandr Bastrõkini korraldusel juulis uuesti.

Veidi varem oli Navalnõi süüdistanud Bastrõkinit ametiseisundi kuritarvitamises, sealhulgas ajalehe Novaja Gazeta ajakirjaniku ähvardamises juunis. Ta süüdistas Bastrõkinit ka pettuses ja korruptsioonis ning selles, et viimane on välisagent. Navalnõi väitis veel, et Bastrõkin on peitnud kinnisvara ja ärihuve Tšehhisse ning tal on Euroopa Liidu elamisluba ja samal ajal ligipääs riigisaladustele.