Navalnõi toetajate kogunemine toimus Kremli lähistel asuval Maneeži väljakul, kust Moskva politsei üritas hinnanguliselt 3000 inimest ka hoogsalt ära ajada, sest meeleavalduseks puudus linnavõimude andmetel luba. Inimõiguslaste sõnul arreteeriti vähemalt 58 inimest.

Ria Novosti ajakirjaniku andmetel karjuti Kremli lähistel: "vabadus!", "häbi!", "Navalnõi!" ja "Venemaa ilma Putinita!".

Navalnõi abikaasa Julia kirjutas hiljem suhtlusvõrgustikus Twitter: "aitäh teile kõigile! Tunne on segane, kui mõistan, et ma pole üksi!"

Peterburis kogunes hinnaguliselt 2000 inimest Navalnõi portreedega Nevski prospektile, ühiselt karjuti: "Putin on varas". Politsei teatas vähemalt 40 meeleavaldaja vahi alla võtmisest.

Venemaa opositsiooniliider ja Moskva linnapeakandidaat Aleksei Navalnõi mõisteti Kirovi linna Lenini kohtus vara kelmuse teel omastamises süüdi neljapäeva hommikupoolikul.

Kohtunik Sergei Blinov teatas, et opositsionäär on kahtlusteta süüdi ja karistas värsket linnapeakandidaati viieaastase vabadusekaotusega. Mees võeti kohtusaalis vahi alla.

Navalnõi advokaat Sergei Kobelev teatas, et kaebab süüdimõistva otsuse edasi. "Esitame kaebuse ette nähtud aja ehk siis kümne päeva jooksul," ütles Kobelev.

Moskva linnavalimiskomisjoni esimees Valentin Gorbunov kinnitas, et Navalnõi jääb hoolimata süüdimõistvast kohtuotsusest pealinna ametlikuks linnapeakandidaadiks. Mõni aeg hiljem teatas aga Navalnõi isiklikult, et loobub vabatahtlikult olemast linnapeakandidaat.